It is currently 14 Oct 2019, 09:01
   
Text Size

How to add Commander Decks.

Moderators: timmermac, friarsol, Blacksmith, KrazyTheFox, Agetian, CCGHQ Admins

How to add Commander Decks.

Postby gnewton17 » 02 Dec 2013, 00:31

So I have been trying to add Commander decks, but they won't show up when I go to play a commander game. Any help would be appreciated!
gnewton17
 
Posts: 2
Joined: 26 Nov 2013, 05:07
Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time

Re: How to add Commander Decks.

Postby FredTheSilly » 02 Dec 2013, 01:28

gnewton17 wrote:So I have been trying to add Commander decks, but they won't show up when I go to play a commander game. Any help would be appreciated!
You have to add them while in the commander deck editor..
There is a handy little button on the commander variant screen..
Or, I suppose you could "save as" from the regular deck editor to the default commander deck location...

Fred
FredTheSilly
 
Posts: 1
Joined: 21 Nov 2013, 03:10
Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time

Re: How to add Commander Decks.

Postby gnewton17 » 02 Dec 2013, 01:40

Is there a fast way to import more than one deck at a time? I have seen some collections of decks on this forum that I would like to import all at once instead of one by one.
gnewton17
 
Posts: 2
Joined: 26 Nov 2013, 05:07
Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time

Re: How to add Commander Decks.

Postby Xitax » 02 Dec 2013, 08:03

gnewton17 wrote:So I have been trying to add Commander decks, but they won't show up when I go to play a commander game. Any help would be appreciated!
I figure either the file had an error or the deck wasn't in the /decks/commander folder. No need to import anything in deck editor, just put the file in the right place.
Xitax
 
Posts: 863
Joined: 16 May 2010, 17:19
Has thanked: 157 times
Been thanked: 117 times

Re: How to add Commander Decks.

Postby OhMyMoogle » 02 Dec 2013, 15:50

When I first started trying to make commander decks it took me a bit to realize that my commander actually goes into a different section. From the Commander Deck Editor screen there's a "Change Section" button. Click until it brings you to the "Commander" section and then add your commander there instead of to the actual deck.
OhMyMoogle
 
Posts: 1
Joined: 02 Dec 2013, 15:42
Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time

Re: How to add Commander Decks.

Postby dungeonmasterforhire » 28 Jun 2018, 16:16

This windows version of Forge most definitely needs instructions with lots and lots of pictures on how to run it, as it is presently, it is not as user friendly as the Android version which is great. The android version allows you to select deck editor, then format (constructed, commander or otherwise), build the deck, then test the deck against other randomly generated deck. Simple. This windows version is very, very, very, very confusing and difficult to do any of that easily. My advice: Make the windows version exactly like the android version and it'll be just as great. The fact that people have to post to ask this basic question should tell you something.
Last edited by dungeonmasterforhire on 07 Jul 2018, 12:13, edited 2 times in total.
dungeonmasterforhire
 
Posts: 11
Joined: 22 Nov 2017, 10:37
Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time

Re: How to add Commander Decks.

Postby friarsol » 29 Jun 2018, 01:24

dungeonmasterforhire, How many places are you going to post this?
friarsol
Global Moderator
 
Posts: 7472
Joined: 15 May 2010, 04:20
Has thanked: 241 times
Been thanked: 935 times


Return to Forge Decks

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests


Who is online

In total there are 2 users online :: 0 registered, 0 hidden and 2 guests (based on users active over the past 10 minutes)
Most users ever online was 287 on 31 Mar 2019, 04:11

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests

Login Form