It is currently 17 Dec 2017, 08:17
   
Text Size

Unable to start OPT

Moderators: Jorbes, CCGHQ Admins

Unable to start OPT

Postby cc-drake » 09 Sep 2010, 19:31

I just downloaded OPT 0.99r and tried to run it, but it returned an error
Application Error - Exception EOSError in module AndorraOGL.dll at 00008C31.
In the background the OPT window is already open, displaying "Resizing, please wait."
I use Windows XP.
What's wrong?
cc-drake
 
Posts: 565
Joined: 14 Aug 2010, 07:15
Has thanked: 29 times
Been thanked: 4 times

Re: Unable to start OPT

Postby Jorbes » 09 Sep 2010, 20:31

cc-drake wrote:I just downloaded OPT 0.99r and tried to run it, but it returned an error
Application Error - Exception EOSError in module AndorraOGL.dll at 00008C31.
In the background the OPT window is already open, displaying "Resizing, please wait."
I use Windows XP.
What's wrong?
Maybe a problem with your pc not supporting OpenGL.
Try moving the AndorraOGL.dll file somewhere else so that it will use AndorraDX93D.dll instead, which uses DirectX to run OPT. If that doesn't work, you may want to update video card drivers and verify that it supports OpenGL and/or DirectX
Jorbes
DEVELOPER
 
Posts: 333
Joined: 10 Oct 2008, 10:46
Has thanked: 0 time
Been thanked: 2 times

Re: Unable to start OPT

Postby cc-drake » 09 Sep 2010, 22:07

Hey, thanks for that quick reply. Updating the videodrivers worked and now all's fine =D>
cc-drake
 
Posts: 565
Joined: 14 Aug 2010, 07:15
Has thanked: 29 times
Been thanked: 4 times

Re: Unable to start OPT

Postby cc-drake » 11 Sep 2010, 14:15

Hey, I got the next error: After switching "Use The Stack" on, playing a spell via double click puts the spell on the stack but causes the following error:
Access violation at address 0059600A in module 'OPT.exe'. Read of address 00000158.
After clicking 'OK' the game continues at normal.
cc-drake
 
Posts: 565
Joined: 14 Aug 2010, 07:15
Has thanked: 29 times
Been thanked: 4 times

Re: Unable to start OPT

Postby Jorbes » 11 Sep 2010, 17:16

cc-drake wrote:Hey, I got the next error: After switching "Use The Stack" on, playing a spell via double click puts the spell on the stack but causes the following error:
Access violation at address 0059600A in module 'OPT.exe'. Read of address 00000158.
After clicking 'OK' the game continues at normal.
Yeah thanks, I ran into it too, already fixed it for 0.99s
Just turn of "Use the stack" for now.
Jorbes
DEVELOPER
 
Posts: 333
Joined: 10 Oct 2008, 10:46
Has thanked: 0 time
Been thanked: 2 times

Re: Unable to start OPT

Postby Happy Cat » 25 Dec 2010, 17:55

Heelo. I hope to try 0.99s today.
Right agter start I get
"ExceptionEAccessViolation in module OPT.exe at 6ADE50FB.
Access violation at address 6ADE60FB. Read of address 6ADE60FB."
"50" and "60" are not typos.
OS id Windows 7.
P.S. Loaded successfully on third or fourth try.
Happy Cat
 
Posts: 26
Joined: 03 Aug 2009, 06:16
Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time

Re: Unable to start OPT

Postby Jorbes » 25 Dec 2010, 18:19

Happy Cat wrote:Heelo. I hope to try 0.99s today.
Right agter start I get
"ExceptionEAccessViolation in module OPT.exe at 6ADE50FB.
Access violation at address 6ADE60FB. Read of address 6ADE60FB."
"50" and "60" are not typos.
OS id Windows 7.
P.S. Loaded successfully on third or fourth try.
Did you do anything before it did run succesfully?
Are you in a virtual environment?
Did you run it straight from the zip file or did you properly unpack first.
Jorbes
DEVELOPER
 
Posts: 333
Joined: 10 Oct 2008, 10:46
Has thanked: 0 time
Been thanked: 2 times

Re: Unable to start OPT

Postby Happy Cat » 25 Dec 2010, 18:47

I did nothing. No installing or uninstalling applications or ddls.
I'm not using virtual machine. I run the program after properly unpacking it.
UPD:I'll post more info when and if I would find some pattern or conditions that affects it.
Happy Cat
 
Posts: 26
Joined: 03 Aug 2009, 06:16
Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time

Re: Unable to start OPT

Postby pinecones » 26 Dec 2010, 05:27

maybe a problem with .net requirements? (assuming you use .net)
pinecones
 
Posts: 106
Joined: 21 Dec 2010, 09:21
Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time

Re: Unable to start OPT

Postby Jorbes » 26 Dec 2010, 11:34

opt is native windows 32bit exe, no framework.
optserver is .net framework 2.0 so everyone has that installed.
Jorbes
DEVELOPER
 
Posts: 333
Joined: 10 Oct 2008, 10:46
Has thanked: 0 time
Been thanked: 2 times

Re: Unable to start OPT

Postby pinecones » 03 Jan 2011, 10:12

=oD

that's simple for users! i was just guessing, i keep all my .net updated, so i don't know if i run into something that is using it or not.
pinecones
 
Posts: 106
Joined: 21 Dec 2010, 09:21
Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time


Return to Online PlayTable

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest


Who is online

In total there is 1 user online :: 0 registered, 0 hidden and 1 guest (based on users active over the past 10 minutes)
Most users ever online was 279 on 11 Jul 2013, 22:03

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

Login Form