It is currently 20 Aug 2017, 07:58
   
Text Size

Bugs

A version of Asmadi Games' game by jatill

Moderators: jatill, CCGHQ Admins

Re: Bugs

Postby bnye88 » 01 Jun 2012, 10:30

The AI is able to purchase Transmutes with an empty hand once the copper pile depletes in a 2p game.
bnye88
 
Posts: 1
Joined: 01 Jun 2012, 10:25
Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time

AI: Sea Hag

Postby Elestan » 06 Jun 2012, 04:55

The AI continues to play Sea Hag, even after all the curses are gone.
Elestan
 
Posts: 25
Joined: 13 May 2012, 00:02
Has thanked: 0 time
Been thanked: 3 times

Mandarin

Postby Elestan » 08 Aug 2012, 04:01

After buying Mandarin, the player is prompted whether they want to put their treasures on top of their deck. If they say 'No', the game crashes. They should not have a choice about it at all.
Elestan
 
Posts: 25
Joined: 13 May 2012, 00:02
Has thanked: 0 time
Been thanked: 3 times

Re: Bugs

Postby jatillisawesome » 05 Oct 2012, 06:05

1. I'm sure this has been noted, so sorry for mentioning it:

Young Witch makes you discard your whole hand rather than just 2 cards after you pick up.

2. The other one that only comes up in a really specific scenario:

Game crashes when your opponent has zero cards in their deck (achievable through the Goons-King's Court-Masquerade combo, or some variant thereof).

3. Just a UI thing.. Border Village would be much better displayed the way Haggler is. Currently, Border Village goes one by one with a dialogue box asking 'do you want THIS card? how about this one,' whereas Haggler (and other cards like Ironworks) are simply 'click the card costing x or less to gain.' Seems like it'd be easy enough to make Border Village match up.

Thanks for making such an awesome game btw. I play it ALL the time!
jatillisawesome
 
Posts: 4
Joined: 05 Oct 2012, 05:53
Has thanked: 0 time
Been thanked: 1 time

Re: Bugs

Postby Glenfar » 14 Jan 2013, 19:04

I've been periodically getting a 'subscript out of range' error. I happen to be a programmer myself, and since you were kind enough to provide the code, I went ahead and debugged it. It's happening in the gain_card method on the pile_size check when card=-1.

The way I got there is Saboteur trashed a value 3 card, and all the Copper's were gone, so there was no valid card to replace it with.
Glenfar
 
Posts: 2
Joined: 14 Jan 2013, 18:55
Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time

Re: Bugs

Postby Glenfar » 18 Jan 2013, 23:33

Found another one, this one can be a bit nasty - again in the gain_card method, at this section:

Code: Select all
        If seal_found = 1 Or watchtower_found = 1 Then
            If actual_player = 0 And watchtower_found = 0 Then
                intResponse = MsgBox("Would you like to put " & names(discard(actual_player, discard_count(actual_player) - 1)) & " on top of your deck?", vbYesNo)
            End If
            If intResponse = vbYes Then
                Call put_on_top_of_deck(actual_player, card, 1)
                discard(actual_player, discard_count(actual_player) - 1) = -1
            End If
        End If
The problem is the code is assuming that the card you gained is on top of the discard pile ... if it isn't, then effectively (assuming response is yes) you trash the top card of your discard pile and gain a second copy of the card you had just gained. And if your discard pile was empty, you get a subscript out of range error.

I got there by playing Bureaucrat with Watchtower in my hand.
Glenfar
 
Posts: 2
Joined: 14 Jan 2013, 18:55
Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time

Warehouse

Postby Elestan » 29 Jan 2013, 16:02

If you play Warehouse as the last card in your hand with no cards in your deck or discard, the game hangs, insisting that you discard.
Elestan
 
Posts: 25
Joined: 13 May 2012, 00:02
Has thanked: 0 time
Been thanked: 3 times

Swindler/Saboteur

Postby Elestan » 10 Mar 2013, 06:49

Swindler and Saboteur appear to be able to affect cards in your hand, at least if your deck is empty. They should not.
Elestan
 
Posts: 25
Joined: 13 May 2012, 00:02
Has thanked: 0 time
Been thanked: 3 times

Haggler

Postby Elestan » 02 Apr 2013, 04:27

Haggler should be able to be used to gain a Curse; it currently cannot.
Elestan
 
Posts: 25
Joined: 13 May 2012, 00:02
Has thanked: 0 time
Been thanked: 3 times

Inn

Postby Elestan » 13 Apr 2013, 02:38

Something isn't right with Inn. After buying one, and using its ability to move action cards from my discard to my deck, several of the cards previously in my deck were missing, as though they had been overwritten by the moved cards.
Elestan
 
Posts: 25
Joined: 13 May 2012, 00:02
Has thanked: 0 time
Been thanked: 3 times

Previous

Return to Dominion

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest


Who is online

In total there is 1 user online :: 0 registered, 0 hidden and 1 guest (based on users active over the past 10 minutes)
Most users ever online was 279 on 11 Jul 2013, 22:03

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

Login Form