It is currently 17 Dec 2017, 03:59
   
Text Size

Unable to connect to server. Cannot find free port to use.

by BetaSteward

Moderators: noxx, Aurum, fireshoes, jeffwadsworth, TheElk801, BetaSteward, LevelX, North, escplan9, CCGHQ Admins

Unable to connect to server. Cannot find free port to use.

Postby JetMapex » 15 Apr 2014, 04:42

I am having an issue connecting to the server and through localhost.

I have tried multiple times with different settings, i am using a windows 8 laptop and the problem wont change, every time i get the same message "Unable to connect to server. Cannot find free port to use."

If anyone can help with this or knows what is wrong it would be much appreciated, this is probably an extremely noob question but regardless im still having the problem.

Thanks
JetMapex
 
Posts: 2
Joined: 15 Apr 2014, 04:36
Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time

Re: Unable to connect to server. Cannot find free port to us

Postby LevelX » 15 Apr 2014, 08:24

JetMapex wrote:I am having an issue connecting to the server and through localhost.

I have tried multiple times with different settings, i am using a windows 8 laptop and the problem wont change, every time i get the same message "Unable to connect to server. Cannot find free port to use."

If anyone can help with this or knows what is wrong it would be much appreciated, this is probably an extremely noob question but regardless im still having the problem.

Thanks
Sounds like a firewall problem of the windows firewall.

Try switching off the firewall for a test. If it works without you're sure it's caused by the firewall.

Don't know Windows 8, but normally you're asked by windows if a program wants to pass the firewall and you can add the program to the programs allowed to pass.

And it happens in both cases?
1) Connection to local server (via localhost).
2) Connection to public server.
User avatar
LevelX
DEVELOPER
 
Posts: 1611
Joined: 08 Dec 2011, 15:08
Has thanked: 173 times
Been thanked: 348 times

Re: Unable to connect to server. Cannot find free port to us

Postby JetMapex » 15 Apr 2014, 10:00

LevelX wrote:
JetMapex wrote:I am having an issue connecting to the server and through localhost.

I have tried multiple times with different settings, i am using a windows 8 laptop and the problem wont change, every time i get the same message "Unable to connect to server. Cannot find free port to use."

If anyone can help with this or knows what is wrong it would be much appreciated, this is probably an extremely noob question but regardless im still having the problem.

Thanks
Sounds like a firewall problem of the windows firewall.

Try switching off the firewall for a test. If it works without you're sure it's caused by the firewall.

Don't know Windows 8, but normally you're asked by windows if a program wants to pass the firewall and you can add the program to the programs allowed to pass.

And it happens in both cases?
1) Connection to local server (via localhost).
2) Connection to public server.
I just turned off my AVG completely (including the firewall) and the windows firewall as well and got the same message, and yes on both localhost and public server, if you have any other ideas they are much appreciated
JetMapex
 
Posts: 2
Joined: 15 Apr 2014, 04:36
Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time

Re: Unable to connect to server. Cannot find free port to us

Postby I3ryI3e » 18 May 2014, 19:41

I have the same problem is there a fix for this?
I3ryI3e
 
Posts: 16
Joined: 28 Jan 2014, 15:08
Has thanked: 0 time
Been thanked: 7 times

Re: Unable to connect to server. Cannot find free port to us

Postby I3ryI3e » 20 May 2014, 09:47

Can someone please help?
I3ryI3e
 
Posts: 16
Joined: 28 Jan 2014, 15:08
Has thanked: 0 time
Been thanked: 7 times

Re: Unable to connect to server. Cannot find free port to us

Postby LevelX » 20 May 2014, 21:24

I3ryI3e wrote:Can someone please help?
https://community.jboss.org/thread/49421
JBoss Code that creates the error messge:
http://viewvc.jboss.org/cgi-bin/viewvc. ... iew=markup

Look at the second post from the link, I guess it's technical the same problem on your side. The JBoss software (that handles the communication between the server and the client) can't allocate any port on your system.
The problem can only be caused by your specific network setup.
You must solve the problem within your system.
Maybe someone with some more windows system knowlege can help you to check/change your windows configuration?
User avatar
LevelX
DEVELOPER
 
Posts: 1611
Joined: 08 Dec 2011, 15:08
Has thanked: 173 times
Been thanked: 348 times

Re: Unable to connect to server. Cannot find free port to us

Postby I3ryI3e » 22 May 2014, 16:42

I can't find the problem.. It's not firewall, it's something else but i don't know what... Cya MAGE ='(
I3ryI3e
 
Posts: 16
Joined: 28 Jan 2014, 15:08
Has thanked: 0 time
Been thanked: 7 times

Re: Unable to connect to server. Cannot find free port to us

Postby I3ryI3e » 29 May 2014, 17:50

I'm Back, Problem Solved!
I3ryI3e
 
Posts: 16
Joined: 28 Jan 2014, 15:08
Has thanked: 0 time
Been thanked: 7 times

Re: Unable to connect to server. Cannot find free port to us

Postby LevelX » 29 May 2014, 19:08

I3ryI3e wrote:I'm Back, Problem Solved!
Would be nice if you tell us, what the problem was.
User avatar
LevelX
DEVELOPER
 
Posts: 1611
Joined: 08 Dec 2011, 15:08
Has thanked: 173 times
Been thanked: 348 times

Re: Unable to connect to server. Cannot find free port to us

Postby oguzog » 09 Dec 2014, 13:52

I3ryI3e wrote:I'm Back, Problem Solved!
I agree. How did you solved it?
oguzog
 
Posts: 10
Joined: 09 Dec 2014, 13:42
Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time

Unable to launch Client

Postby DarkMedicine » 28 Jan 2015, 17:27

I hope someone can help with this because I am really wanting to try this out. Here is my issue. I have downloaded the client, upgraded to the 0.3.0 version, and made sure that java is there, but when I try to connect to the server I get a long block of test error messages. I am running Windows 8. I have uninstalled and reinstalled both the client, and the java (including all other versions of java from my system and still get this issue. Here is a SS on the error test:

XMAGE Error.PNG


I hope someone has had this experience before and can help me.
Thanks in advance.
DarkMedicine
 
Posts: 2
Joined: 28 Jan 2015, 17:18
Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time

Re: Unable to launch Client

Postby LevelX » 29 Jan 2015, 07:34

DarkMedicine wrote:I hope someone can help with this because I am really wanting to try this out. Here is my issue. I have downloaded the client, upgraded to the 0.3.0 version, and made sure that java is there, but when I try to connect to the server I get a long block of test error messages. I am running Windows 8. I have uninstalled and reinstalled both the client, and the java (including all other versions of java from my system and still get this issue. Here is a SS on the error test:

XMAGE Error.PNG


I hope someone has had this experience before and can help me.
Thanks in advance.
Something on your system is blocking the ports (e.g. anti virus or firewall).
User avatar
LevelX
DEVELOPER
 
Posts: 1611
Joined: 08 Dec 2011, 15:08
Has thanked: 173 times
Been thanked: 348 times

Re: Unable to connect to server. Cannot find free port to us

Postby oguzog » 19 May 2015, 14:54

PROBLEM SOLVED

If you use Windows in Turkish. You get that error. If you add english language (not keyboard or localization language but MENU language) you can connect.
Or you can install fresh english OS to your system.

Can creators solve this issue? it is about turkish letters and java problem. like ıI iİ .
oguzog
 
Posts: 10
Joined: 09 Dec 2014, 13:42
Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time

Re: Unable to connect to server. Cannot find free port to us

Postby Armyn3 » 21 Jul 2015, 12:55

I found the problem. It did not help if I disabled AVG antivirus, but worked after I completely deleted it from my laptop. Might be the case with other antivirus programmes as well.
Armyn3
 
Posts: 3
Joined: 21 Jul 2015, 09:25
Has thanked: 1 time
Been thanked: 0 time

Re: Unable to connect to server. Cannot find free port to us

Postby LevelX » 21 Jul 2015, 13:26

Armyn3 wrote:I found the problem. It did not help if I disabled AVG antivirus, but worked after I completely deleted it from my laptop. Might be the case with other antivirus programmes as well.
Thanks for the reply with the cause of your problem.
User avatar
LevelX
DEVELOPER
 
Posts: 1611
Joined: 08 Dec 2011, 15:08
Has thanked: 173 times
Been thanked: 348 times

Next

Return to XMage

Who is online

Users browsing this forum: Google Feedfetcher and 7 guests


Who is online

In total there are 8 users online :: 1 registered, 0 hidden and 7 guests (based on users active over the past 10 minutes)
Most users ever online was 279 on 11 Jul 2013, 22:03

Users browsing this forum: Google Feedfetcher and 7 guests

Login Form