It is currently 23 Oct 2018, 16:34
   
Text Size

Set Memory Limit without using Launcher

by BetaSteward

Moderators: LevelX, BetaSteward, North, escplan9, noxx, Aurum, fireshoes, jeffwadsworth, TheElk801, CCGHQ Admins

Set Memory Limit without using Launcher

Postby JBE » 25 Jul 2018, 10:44

Hi all,

I've been having trouble, like others,installing xmage through the launcher due to java not found, have manually downloaded the correct java etc but just getting a black DOS screen.


Loading from the client is fine but am stuck on 512 memory which is causing lag.

Is there a way to set the memory limit by using the client and not the launcher?


Thank you

John
JBE
 
Posts: 7
Joined: 03 Mar 2018, 10:30
Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time

Re: Set Memory Limit without using Launcher

Postby Heris » 14 Aug 2018, 09:33

hi,

for memory settings hover the mouse on the indicator "Memory used %" on top menu and follow the instructions; If you don't use the launcher you have to modify the file installed.properties, found in XMage directory, with a text editor. Make a backup of original file before modify it.
You have to modify the line xmage.client.javaopts=
Heris
 
Posts: 87
Joined: 21 Sep 2014, 20:04
Has thanked: 2 times
Been thanked: 3 times


Return to XMage

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 6 guests


Who is online

In total there are 6 users online :: 0 registered, 0 hidden and 6 guests (based on users active over the past 10 minutes)
Most users ever online was 279 on 11 Jul 2013, 22:03

Users browsing this forum: No registered users and 6 guests

Login Form