It is currently 28 Nov 2021, 21:33
   
Text Size

[REL] Riiak's DotP 2014 Deck Builder v1.5.0.3

Moderator: CCGHQ Admins

Re: [REL] Riiak's DotP 2014 Deck Builder v1.5.0.3

Postby aidscoi168 » 01 Jun 2019, 07:56

I figure out the problem, i just load the deck file .xml created from old CW then maybe the id is different that make missing of cards
aidscoi168
 
Posts: 206
Joined: 31 Dec 2016, 17:49
Has thanked: 57 times
Been thanked: 26 times

Re: [REL] Riiak's DotP 2014 Deck Builder v1.5.0.3

Postby Boge » 07 Jul 2019, 20:15

Is it possible to set a filter based on the Magic set? For instance, I want a filter for only the M14 cards, or only for Mercadian Masques. Is that possible? Or is it possible to add a custom filter for that by manually selecting the cards that should be in that set?
Boge
 
Posts: 7
Joined: 05 Jul 2019, 00:39
Has thanked: 2 times
Been thanked: 1 time

Re: [REL] Riiak's DotP 2014 Deck Builder v1.5.0.3

Postby RiiakShiNal » 08 Jul 2019, 10:04

Boge wrote:Is it possible to set a filter based on the Magic set? For instance, I want a filter for only the M14 cards, or only for Mercadian Masques. Is that possible? Or is it possible to add a custom filter for that by manually selecting the cards that should be in that set?
Technically, it is possible if you know the 3 character expansion code and that 3 character expansion was used for all the cards in that set (which may not be the case since a card can be in multiple sets and usually there is only one copy present in DotP or the Community Wad). To do this you would Set Advanced Filter then add a String Filter with Expansion Equals then the 3 character set code then add the filter.
RiiakShiNal
Programmer
 
Posts: 2167
Joined: 16 May 2011, 21:37
Has thanked: 74 times
Been thanked: 487 times

Re: [REL] Riiak's DotP 2014 Deck Builder v1.5.0.3

Postby Boge » 08 Jul 2019, 20:33

What about a custom filter for everything except those specific cards? I would manually enter in all cards in that set and filter out everything else. Is that possible?
Boge
 
Posts: 7
Joined: 05 Jul 2019, 00:39
Has thanked: 2 times
Been thanked: 1 time

Re: [REL] Riiak's DotP 2014 Deck Builder v1.5.0.3

Postby RiiakShiNal » 09 Jul 2019, 10:13

Boge wrote:What about a custom filter for everything except those specific cards? I would manually enter in all cards in that set and filter out everything else. Is that possible?
If you just want the inverse of the filter then instead of using Equal you would use Not Equal. That would give you everything but those. Though again that requires that you know the 3 character set code you want to exclude and that those cards are using that set code. The whole purpose of the "Advanced Filters" is to allow creating custom filters (even those I haven't thought up).

If you want to manually include or exclude all cards in a set you can by chaining filters in the advanced filters. Though this would probably be quite time consuming as you would need to add a filter for each card in the set using that method. For example you could first add a Negated Set then click that set so you are adding to that set then switch to String filters and add a filter for Name, Equal, then the name of the card you don't want to include (say for example Act of Treason), Or and Add Filter. Then you would add another filter for a card you don't want Name, Equal, the name of the card you don't want, Or, and Add Filter. Repeat for all the cards you want to exclude.
RiiakShiNal
Programmer
 
Posts: 2167
Joined: 16 May 2011, 21:37
Has thanked: 74 times
Been thanked: 487 times

Re: [REL] Riiak's DotP 2014 Deck Builder v1.5.0.3

Postby orwasaker » 18 Nov 2021, 13:07

Is there any way to make the editor create a random deck? if not, is there a way to make random decks outside the editor and then open them with it, and export it as a .wad?
orwasaker
 
Posts: 3
Joined: 16 Nov 2021, 19:59
Has thanked: 1 time
Been thanked: 0 time

Re: [REL] Riiak's DotP 2014 Deck Builder v1.5.0.3

Postby hidalgo » 20 Nov 2021, 19:28

orwasaker wrote:Is there any way to make the editor create a random deck? if not, is there a way to make random decks outside the editor and then open them with it, and export it as a .wad?
1. Create random deck in Forge
2. Convert to Riiak's DotP 2014 Deck Builder v1.5.0.3 format, Mtgdb.Gui can do this
User avatar
hidalgo
 
Posts: 346
Joined: 17 Oct 2016, 21:51
Location: Russia, Moscow
Has thanked: 55 times
Been thanked: 75 times

Re: [REL] Riiak's DotP 2014 Deck Builder v1.5.0.3

Postby orwasaker » 24 Nov 2021, 02:40

hidalgo wrote:
orwasaker wrote:Is there any way to make the editor create a random deck? if not, is there a way to make random decks outside the editor and then open them with it, and export it as a .wad?
1. Create random deck in Forge
2. Convert to Riiak's DotP 2014 Deck Builder v1.5.0.3 format, Mtgdb.Gui can do this
Thank you, the 2nd step solves my question...but now that you mentioned Forge, I have another topic opened asking specifically how to make random decks in Forge (and as of now it has 0 replies)

Call me stupid, but I don't know how to CREATE a random deck in Forge, I know the program lets you play with random decks but I haven't seen the "edit" button for those decks, only "view deck" button, so since no one helped me yet with this question in the Forge forums, can you tell me how to do it?
orwasaker
 
Posts: 3
Joined: 16 Nov 2021, 19:59
Has thanked: 1 time
Been thanked: 0 time

Re: [REL] Riiak's DotP 2014 Deck Builder v1.5.0.3

Postby hidalgo » 24 Nov 2021, 22:06

After starting a game with random deck

1.
Image

2.
Image
User avatar
hidalgo
 
Posts: 346
Joined: 17 Oct 2016, 21:51
Location: Russia, Moscow
Has thanked: 55 times
Been thanked: 75 times

Previous

Return to Utilities

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests


Who is online

In total there are 2 users online :: 0 registered, 0 hidden and 2 guests (based on users active over the past 10 minutes)
Most users ever online was 1922 on 07 Jun 2021, 06:01

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests

Login Form