It is currently 19 Nov 2017, 07:02
   
Text Size

Inventory loading problem - need further investigation

Moderator: CCGHQ Admins

Inventory loading problem - need further investigation

Postby hunter60 » 18 Jul 2009, 18:21

please help me, I have a problem.
After installing the new masterbase M10
when can I try to open my old library I can't do it
the program tell me that the file is wrong.
Before the update it was all OK
thanks for the help from Italy (sorry for my english ).
if I can't solve the problem I lost more than 6000 cards from my databese
User avatar
hunter60
 
Posts: 68
Joined: 05 Jul 2009, 20:29
Location: Italy
Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time

Re: Inventory loading problem - need further investigation

Postby Goblin Hero » 19 Jul 2009, 08:41

After M10 update there's a strange problem with inventory. I (and hunter 60) can't load my old inventory in bottom window. "File structure is invalid. Load canceled." But it is possible to load inventory in top window (instead of masterbase). I do not know what causes this problem. MWS limitations again?
Please try to open your own inventories. Any ideas are welcome.
When you´re a goblin, you don´t have to step forward to be a hero -- everyone else just has to step back.
User avatar
Goblin Hero
Site Admin
Site Admin
 
Posts: 1889
Joined: 23 Oct 2005, 09:37
Location: Russia
Has thanked: 123 times
Been thanked: 296 times

Re: Inventory loading problem - need further investigation

Postby hunter60 » 19 Jul 2009, 09:22

new issue , after more investigation I was able to open my inventory but only in the bottom window after closed top and bottom library. Now when try to open masterbase
I have this message :
DEBUG : ( insufficent memory for this operation ).
Thanks for your attention and your great work for us.
User avatar
hunter60
 
Posts: 68
Joined: 05 Jul 2009, 20:29
Location: Italy
Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time

Re: Inventory loading problem - need further investigation

Postby Goblin Hero » 19 Jul 2009, 09:31

hunter60 wrote:Now when try to open masterbase
I have this message :
DEBUG : ( insufficent memory for this operation ).
The same for me. And I can open my second small inventory file w/o problems.
When you´re a goblin, you don´t have to step forward to be a hero -- everyone else just has to step back.
User avatar
Goblin Hero
Site Admin
Site Admin
 
Posts: 1889
Joined: 23 Oct 2005, 09:37
Location: Russia
Has thanked: 123 times
Been thanked: 296 times

Re: Inventory loading problem - need further investigation

Postby Goblin Hero » 20 Jul 2009, 12:30

MWS developer Detonator said this:
GoblinHero, it is strange and occasionally bug in Delphi 7 runtime library (ClientDataSet component) and I don't find how to fix or evade it. In Delphi 2009 it fixed, but in Delphi 2009 string type is WideString and I fail to recompile MWS under Delphi 2009 due to this fact. I changed ClientDataSet component to VirtualTable(http://devart.com/vtable/) but last two months I'm out of home and not finished it yet, a lot of changes was made and need big testing before release.
As workaround to load and support old format I use dll compiled under Delphi 2009 where table loads in ClientDataSet format, copy records to VirtualTable and save in memory buffer, then this buffer passes to MWS and load to VirtualTable for internal working.
The only thing we can do is wait for new version of MWS with bug fixed.
When you´re a goblin, you don´t have to step forward to be a hero -- everyone else just has to step back.
User avatar
Goblin Hero
Site Admin
Site Admin
 
Posts: 1889
Joined: 23 Oct 2005, 09:37
Location: Russia
Has thanked: 123 times
Been thanked: 296 times

Re: Inventory loading problem - need further investigation

Postby hunter60 » 21 Jul 2009, 17:52

i'll wait to.
Goblin hero a question for you : what's the difference
about MSW and Magic Album ?
Thanks
User avatar
hunter60
 
Posts: 68
Joined: 05 Jul 2009, 20:29
Location: Italy
Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time

Re: Inventory loading problem - need further investigation

Postby Keldrif » 16 May 2010, 19:11

Any word about this?
Keldrif
 
Posts: 1
Joined: 27 Apr 2010, 04:26
Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time

Re: Inventory loading problem - need further investigation

Postby Goblin Hero » 26 Jul 2010, 07:33

From: Planeswlk
To: GoblinHero

Hi again, I found the real cause of the error- I have a large rulings.dat from keeping it updated. With this in place, I'm still getting the error after reducing the masterbase to 18250 (the ROE base was 17700ish). When I revert my rulings to the old gamepack version, I can load your new base fine. The old rulings are 2.9mb, and my updated one (crystalkeep latest) is just over 4mb. It seems MWS cannot handle the combination of 2 large databases loaded in memory.
This can help.
When you´re a goblin, you don´t have to step forward to be a hero -- everyone else just has to step back.
User avatar
Goblin Hero
Site Admin
Site Admin
 
Posts: 1889
Joined: 23 Oct 2005, 09:37
Location: Russia
Has thanked: 123 times
Been thanked: 296 times


Return to Masterbase/Sets

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests


Who is online

In total there are 2 users online :: 0 registered, 0 hidden and 2 guests (based on users active over the past 10 minutes)
Most users ever online was 279 on 11 Jul 2013, 22:03

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests

Login Form