It is currently 15 May 2025, 08:56
   
Text Size

[fixed]Angrath, Minotaur Pirate - bad parameters and crash

Moderators: BAgate, drool66, Aswan jaguar, gmzombie, stassy, CCGHQ Admins

[fixed]Angrath, Minotaur Pirate - bad parameters and crash

Postby Wally » 30 Sep 2020, 10:29

Describe the Bug:
Angrath, Minotaur Pirate - threw up a bad parameters dialogue then game crashed to desktop on using 3rd ability

bad parameters
get_card_instance(1, 251662879)
0: 0x0253E188
1: 0x024F2B3E
2: 0x024F99D5
3: 0x024FB407
4: 0x024FC0A1
5: 0x0212E7B8
6: 0x004018E0
7: 0x004A2806
8: 0x0254E415
9: 0x0252B97D
10: 0x0252C0A6
11: 0x004368C6
12: 0x02500998
13: 0x0043C200
14: 0x004399BD
15: 0x0047902C
16: 0x004946E9
17: 0x76D06359
18: 0x76EF7C24
19: 0x76EF7BF4

Which card behaved improperly?
Angrath, Minotaur Pirate

Which update are you using? (date, name)Which type? (duel, gauntlet, sealed deck)
version 8-2020 a62926f, duel
Attachments
AUTOSAVE.zip
(3.34 KiB) Downloaded 147 times
Last edited by Aswan jaguar on 01 Oct 2020, 05:01, edited 1 time in total.
Reason: fixed
Wally
 
Posts: 234
Joined: 05 Mar 2009, 04:39
Location: Australia
Has thanked: 2 times
Been thanked: 17 times

Re: Angrath, Minotaur Pirate - bad parameters and crash

Postby FastEddie » 30 Sep 2020, 12:22

The bad parameters dump translates into this:

Code: Select all
bad parameters
get_card_instance(1, 251662879)
pthread_rwlock_init(...)
functions/functions.c:16477:spell_puts_up_to_x_target_cards_from_graveyard_on_top_of_deck(...)
functions/has_creature_type.c:531:get_subtypes(...)
functions/has_creature_type.c:1370:init_subtype_text(...)
functions/has_creature_type.c:1462:get_subtype_text(...)
cards/eventide.c:2307:card_jawbone_skulkin(...)
call_cards_function<eax>(card_data_t *cd<eax>, int player, int card, event_t event)
fx_activation_906(int player, int card, event_t event)
__DTOR_LIST__(...)
add_fdes(...)
search_object(...)
resolve_top_card_on_stack()
functions/produce_mana.c:282:choose_combination_of_colors_of_mana_to_produce_into_arr(...)
main_phase(int player, int a4, int a5)
switch_phase(int a3)
start_duel()
start_duel_thread(int a1)
0x76d06359
0x76ef7c24
0x76ef7bf4
---
Argivian Archaeologist in the Library of Leng studying the Spells of the Ancients
User avatar
FastEddie
 
Posts: 246
Joined: 24 Dec 2019, 10:59
Has thanked: 15 times
Been thanked: 19 times

Re: Angrath, Minotaur Pirate - bad parameters and crash

Postby Aswan jaguar » 30 Sep 2020, 13:07

The savegame crashes when it loads so I can't check that set up. In my tests the game it doesn't crash.
---
Trying to squash some bugs and playtesting.
User avatar
Aswan jaguar
Super Tester Elite
 
Posts: 8129
Joined: 13 May 2010, 12:17
Has thanked: 748 times
Been thanked: 477 times

Re: Angrath, Minotaur Pirate - bad parameters and crash

Postby drool66 » 30 Sep 2020, 22:56

The targeting on that ability definitely needed to be cleaned up, not to mention the obvious typo; I've done that an will commit (soon, I promise!)[edit: done in 9e85727]. Can't figure out how it got to that stack though. The save game gives me a wrong version notification on load from the MEGA folder; maybe double check your install? Could be something with patch folder or something.
User avatar
drool66
Programmer
 
Posts: 1185
Joined: 25 Nov 2010, 22:38
Has thanked: 187 times
Been thanked: 280 times

Re: Angrath, Minotaur Pirate - bad parameters and crash

Postby Korath » 01 Oct 2020, 01:00

FastEddie wrote:The bad parameters dump translates into this:
I assure you it does not. dmp.pl is only a thin wrapper around gdb; it needs to be run against the same executable and debug data that generated the stack.
User avatar
Korath
DEVELOPER
 
Posts: 3708
Joined: 02 Jun 2013, 05:57
Has thanked: 496 times
Been thanked: 1108 times

Re: Angrath, Minotaur Pirate - bad parameters and crash

Postby Wally » 01 Oct 2020, 05:14

drool66 wrote:The targeting on that ability definitely needed to be cleaned up, not to mention the obvious typo; I've done that an will commit (soon, I promise!). Can't figure out how it got to that stack though. The save game gives me a wrong version notification on load from the MEGA folder; maybe double check your install? Could be something with patch folder or something.
Curiouser and curiouser! I wouldn't be able to even test this card if I wasn't on the current version so I'm not sure whats going on there. I will reinstall though to be safe.
Wally
 
Posts: 234
Joined: 05 Mar 2009, 04:39
Location: Australia
Has thanked: 2 times
Been thanked: 17 times


Return to Archived Reports

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 27 guests


Who is online

In total there are 27 users online :: 0 registered, 0 hidden and 27 guests (based on users active over the past 10 minutes)
Most users ever online was 4143 on 23 Jan 2024, 08:21

Users browsing this forum: No registered users and 27 guests

Login Form